Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Για τα ψηφίσματα της 74ης Συνόδου των Πρυτάνεων (13/12/2013)




Η ομοβροντία ανακοινώσεων της 74ης Συνόδου Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων προκαλεί πραγματικά έκπληξη λόγω του πλήθους των ψηφισμάτων, της αντιφατικότητάς τους και του λαϊκισμού τους. Είναι πια φανερό ότι πλησιάζουν οι πρυτανικές εκλογές.

Ακούει κανείς;



Το τελευταίο διάστημα εντάθηκε το φαινόμενο της παρουσίας ομάδων εξωπανεπιστημιακών, οι οποίες λυμαίνονται τους χώρους του ΑΠΘ και εμπορεύονται απροκάλυπτα ναρκωτικά στο φως της ημέρας, ανάμεσα στους φοιτητές μας, ανάμεσα σε όλους μας, εντείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας που όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας νιώθουν τον τελευταίο καιρό στο χώρο που σπουδάζουν και εργάζονται.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ούτε με τον Αρβανιτόπουλο, ούτε με τον Πελεγρίνη


Το δράμα που παίζεται εδώ και τέσσερις μήνες στα πανεπιστήμια της Ελλάδας με τη διαθεσιμότητα και τις επικείμενες απολύσεις εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων έχει, δυστυχώς, αναδείξει δύο πρωταγωνιστές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή, όπως συμβαίνει και σε άλλα τηλεοπτικά δράματα, γεμίζουν τις οθόνες μας: τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο και τον πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. κ. Πελεγρίνη.